Ontstaan vanuit passie en maatschappelijke betrokkenheid voor jong en oud

Hans Houweling

Conceptontwikkelaar

“Mijn schoonvader gaat bijna met pensioen. Zijn kinderen zijn al een tijd het huis uit. Het huis waar mijn schoonouders wonen is veel te groot geworden. Ze willen daarom graag minder groot gaan wonen. Minder groot, maar met meer kwaliteit. Bijvoorbeeld meer gelijkvloers, zoals wonen en slapen op de begane grond. Het vinden van een kwaliteitswoning met de geliefde tuin, de ruimte, de prachtige plek nabij het dorp en ook geschikt voor de toekomst als ze ouder worden. Waar vind je dat nog?”

Jan Houweling

Architect

“Mijn dochter studeert bijna af. Haar eerste baan heeft ze al geregeld. Ik ben trots als een pauw. Ze wil graag op haar eigen benen staan. Ze is er helemaal klaar voor. Het liefst wil zij wonen in ons dorp, haar geboorteplaats, de plek waar haar familie en vrienden wonen en ze het altijd naar haar zin heeft. Ze heeft niet veel eisen, maar een woning vinden is een grote uitdaging. Over een betaalbare woning maar niet te spreken. Ik ben blij dat mijn dochter in de buurt wil blijven wonen. De  huidige markt maakt dat onmogelijk”

Vrouw met lamp tijdens verhuizing

Wij zijn jong en oud wonen

Het concept van Jong en oud wonen is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte en doorontwikkeld met maatschappelijke betrokkenheid. Jong en oud wonen bv wordt op brede basis gedragen. Ons bedrijf bestaat uit twee partners. Een conceptontwikkelaar en een architect. Samen zetten wij ons in om het concept op de markt te brengen, zodat jong en oud kwalitatief, betaalbaar en met plezier in hun eigen huis kunnen wonen!

Wij werken samen voor jong en oud

De nood is hoog. Er is een duw in de rug nodig om de doorstroming op de woningmarkt op gang te krijgen. Met jong en oud wonen willen wij vooral aanjager zijn van het sneller realiseren van woningen voor starters en senioren. Om ons concept te realiseren werken wij samen met gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, investeerders en andere lokale betrokken partijen.

Wij staan voor gezond wonen

De gemiddelde mens spendeert zo’n 65% van z’n hele leven thuis door. Je huis bepaalt dus voor een groot deel je gezondheid. Jong en oud wonen vindt dit belangrijk. Bij gezond wonen staat de levenskwaliteit voorop. Dit draagt op haar plaats bij aan gezond leven. Jong en oud wonen ontwikkelt alle woningen volgens het gezond wonen principe.

Wij gaan voor duurzaamheid en kwaliteit

Jong en oud wonen ambieert een gezond leefklimaat waarin kwalitatief wordt gebouwd met duurzame materialen, respect voor kringlopen en zoveel mogelijk hergebruik.

Jong en oud wonen in jouw gemeente?
Samen maken we het mogelijk!